• Facebook
  • Instagram
  • Spotify
  • Youtube

Yannis & The Yaw

zaterdag 7 sep. 2024

Op zaterdag 7 september 2024 zal Yannis & The Yaw het podium van Crammerock betreden en een optreden neerzetten dat je niet wil missen. Deze unieke formatie, geleid door Yannis Philippakis van Foals, brengt een fascinerende mix van afrobeat, funk en rock, geïnspireerd door de legendarische drummer Tony Allen.

Het verhaal van Yannis & The Yaw begon toen Yannis de kans kreeg om samen te werken met Tony Allen, een drummende legende die hij al jaren bewonderde. Hun sessies in een Parijse studio leverden een magische muzikale verbinding op, wat resulteerde in een reeks nummers die doordrenkt zijn van energie, passie en unieke ritmes.

Yannis, bekend van zijn werk met Foals, heeft altijd al een fascinatie gehad voor de muziek van Fela Kuti en de dynamische drumstijl van Tony Allen. Dit project, dat de EP ‘Lagos Paris London’ voortbracht, is een eerbetoon aan die invloeden en een viering van muzikale grenzen overschrijden. De nummers op de EP, zoals ‘Walk through fire’ en ‘Night green, Heavy love’, combineren onweerstaanbare grooves met krachtige zang en diepe, ritmische texturen.

Het optreden van Yannis & The Yaw op Crammerock belooft een meeslepende ervaring te worden, waar de energie van live muziek en de spirit van samenwerking samenkomen. Verwacht een show die zowel rauw als verfijnd is, en die je meeneemt op een muzikale reis door verschillende culturen en stijlen.

Social media cookies zijn uitgeschakeld. Schakel ze in om de Spotify van Yannis & The Yaw te zien.