• Facebook
  • Instagram
  • Spotify
  • Youtube

Warhaus

zaterdag 7 sep. 2024

Op zaterdag 7 september zal Warhaus, het geesteskind van Maarten Devoldere (Balthazar), het podium van Crammerock betoveren met hun meeslepende en diep emotionele muziek. Na een afwezigheid van vijf jaar keert Warhaus terug met het gloednieuwe album Ha Ha Heartbreak, een werk dat ontstaan is uit pure hartzeer en creatieve explosie.

Ha Ha Heartbreak werd geschreven in slechts drie weken tijd in de zwoele stad Palermo. Devoldere zocht de eenzaamheid van een hotelkamer op, gewapend met een gitaar, een microfoon en een gebroken hart. Het resultaat is een album dat pijn en verdriet verpakt in onweerstaanbare melodieën en meezingbare refreinen.

Het openingsnummer en eerste single "Open Window" zet meteen de toon met een groove die uitnodigt tot dansen, ondanks de melancholieke ondertoon. Devoldere’s zelfverzekerde zang en de euforische uitloop van het nummer doen denken aan een Franse film uit de jaren '70, compleet met weelderige strijkarrangementen en virtuoze pianotonen.

Door het hele album heen blijft deze verraderlijke tegenstelling tussen vorm en inhoud bestaan. Nummers zoals "When I Am With You" en "It Had to Be You" combineren verleidelijke percussie en relaxte funk gitaren met teksten die Devoldere’s innerlijke strijd blootleggen. Hij kijkt zonder genade naar zichzelf, en naarmate het album vordert, dringt het verdriet door in de teksten en zang.

Ha Ha Heartbreak is een reis door de verschillende stadia van rouw, van ontkenning tot acceptatie. In nummers als "I'll Miss You Baby" en "Desire" voel je de rauwe pijn en wanhoop. Maar ondanks de zware thematiek blijft de muziek licht en dansbaar, met verleidelijke strijkers, sensuele achtergrondzang en speelse pianopartijen.

Producer Jasper Maekelberg besloot de oorspronkelijke vocale opnames uit Sicilië te behouden, wat het album een ongefilterde en eerlijke emotionele lading geeft. Het eindresultaat is het meest persoonlijke en waarachtige Warhaus-album tot nu toe.

Warhaus brengt een show vol diepe emoties en muzikale rijkdom naar Crammerock. Laat je meeslepen door de indringende klanken en de authentieke performance van Maarten Devoldere. Mis deze kans niet om een van de meest intense en meeslepende optredens van het festival te ervaren!

Social media cookies zijn uitgeschakeld. Schakel ze in om de Spotify van Warhaus te zien.