• Facebook
  • Instagram
  • Spotify
  • Youtube

Portland

vrijdag 6 sep. 2024

Op vrijdag 6 september 2024 staat Portland op het podium van Crammerock en het belooft een magische avond te worden. Deze Belgische band, opgericht door Jente Pironet, heeft snel naam gemaakt met hun melancholische gevoelsmuziek die perfect past bij sterke emoties en belangrijke levensmomenten.

Portland combineert Britse indiepop (denk aan Elbow) en Amerikaanse folk (zoals Bon Iver) met een mix van donker en licht, akoestische gitaren en elektronica, vreugde en verdriet.

Wat begon als een soloproject van Pironet, groeide al snel uit tot een band met een duidelijk eigen geluid. Hun debuutalbum ‘Your colours will ztain’ (2019) bracht hen meteen naar de grootste podia, zoals Rock Werchter, Pukkelpop, Eurosonic en The Great Escape. Een sleutelmoment voor de band was hun optreden op Rock Werchter in 2019, waar meer dan 20.000 concertgangers hen koude rillingen bezorgden op een hete zomerdag.

Een ander hoogtepunt was hun voorprogramma voor alt-J in Vorst Nationaal in 2022, gekozen vanwege hun prachtige cover van ‘Matilda’. Portland heeft het talent om nummers van anderen in hun eigen universum op te nemen en er hun eigen draai aan te geven.

Hun tweede album ‘Departures’ (2023) bevestigt Portland als een Belgische band met exportkwaliteit. Het album, geproduceerd door de Britse artiest en producer Oliver Bayston, brengt een vernieuwd geluid dat zowel intiem als groots is. Dit album symboliseert een nieuw vertrek voor de band, een volgende stap in hun muzikale reis.

In januari 2024 won Portland hun eerste MIA (Music Industry Award) in de categorie ‘Alternatief’, een bevestiging van hun groei en succes. Voor festivalgangers die houden van diepgaande en meeslepende muziek is Portland een must-see act.

Social media cookies zijn uitgeschakeld. Schakel ze in om de Spotify van Portland te zien.