• Facebook
  • Instagram
  • Spotify
  • Youtube

Maksim

zaterdag 7 sep. 2024

Op zaterdag 7 september zal Maksim het podium van Crammerock betreden en het publiek betoveren met zijn aanstekelijke Vlaamse pop en r&b invloeden. Maksim Stojanac, geboren in Antwerpen op 29 december 1997, heeft Servische en Russische roots en is een ware creatieveling.

Op 12-jarige leeftijd maakte Maksim zijn debuut in het kerkkoor, waar hij enkele jaren deel van uitmaakte. Zijn doorbraak kwam met zijn hoofdrol in de populaire Ketnetreeks #LikeMe, waar hij zijn zangtalent echt liet zien en begon te geloven dat hij van zijn hobby zijn beroep kon maken.

Maksim won ook de reeks Tulpen uit Amsterdam op Play4, waar Vlaamse artiesten Nederlandse covers brachten. Maar het was zijn deelname aan The Masked Singer, als de sympathieke Leeuw, waar hij de harten van heel Vlaanderen stal en het tot de halve finale schopte.

In 2022 bracht hij zijn soloplaat "Maksim" uit, een samenwerking met Leon Palmen, Haris Alagic en Lodewijk Martens. Dit album, vol Vlaamse pop met een r&b randje, bereikte snel de nummer 1 positie in de Vlaamse Ultratop en behaalde de meeste streams op Spotify tijdens de releaseweek.

Zijn laatste single "Onder Invloed" bevestigt zijn keuze om volledig voor zijn zangcarrière te gaan, en met drie hits op rij is het duidelijk dat Maksim geen eendagsvlieg is. Hij omringt zich tegenwoordig met een volledige band waarmee hij tijdens de zomer op verschillende festivals en podia staat.

Social media cookies zijn uitgeschakeld. Schakel ze in om de Spotify van Maksim te zien.