• Facebook
  • Instagram
  • Spotify
  • Youtube

Kids With Buns

zaterdag 7 sep. 2024

Op zaterdag 7 september brengt Kids with Buns hun intieme indierock naar het podium van Crammerock. Marie Van Uytvanck en Amber Piddington, het dynamische duo achter de band, traden voor het eerst samen op tijdens de voorrondes van Sound Track in 2019. Wat begon als een noodoplossing groeide al snel uit tot een blijvende samenwerking, geïnspireerd door het Gorillaz-nummer "Kids with Guns".

Kids with Buns creëerde een unieke sound met weemoedige bedroompopliedjes die onmiddellijk aansloegen. Hun eerste singles "1712" en "Bad Grades" werden goed ontvangen, en in januari 2021 wonnen ze De Nieuwe Lichting van Studio Brussel. Hun nummer "Bad Grades" bereikte de top van De Afrekening van Studio Brussel en verzamelde meer dan 2,5 miljoen streams op Spotify.

Met hun debuut-EP "Waiting Room" uit 2022 en een indrukwekkende reeks optredens op festivals zoals de Lokerse Feesten, de Lotto Arena, en het toonaangevende showcasefestival Eurosonic Noorderslag, hebben Marie en Amber hun plaats in de muziekscene versterkt. Ze omringden zich met een live band, bestaande uit bassist en toetsenist Stijn Konings en drummer Dajo Vlaeminckx, wat hen de mogelijkheid gaf om nog dynamischer op te treden.

Hun debuutplaat "Out of Place", die op 13 oktober uitkomt, laat een harder en meer indierock geluid horen dan hun eerdere werk. Geïnspireerd door artiesten als Nick Drake, Ben Howard en Girl in Red, blijven ze trouw aan hun unieke stijl met intieme indierock en melodieuze gitaren. Het album verkent thema’s als teenage angst, vriendschap, liefdesverdriet en het gevoel van vervreemding.

Kids with Buns heeft bewezen een kracht te zijn om rekening mee te houden, met uitverkochte shows en een trouwe fanbase. Hun muziek biedt steun en herkenning voor velen, en hun live-optredens zijn onvergetelijke ervaringen vol emotie en muzikaliteit.

Social media cookies zijn uitgeschakeld. Schakel ze in om de Spotify van Kids With Buns te zien.