• Facebook
  • Instagram
  • Spotify
  • Youtube

James Bay

zaterdag 7 sep. 2024

Op zaterdag 7 september 2024 staat James Bay op het podium van Crammerock en het belooft een onvergetelijke avond te worden. Deze Britse singer-songwriter, gitarist en producer weet als geen ander tijdloze songcraft te combineren met hedendaagse uitdagingen. James Bay brengt een mix van slimme teksten, eerlijke bekentenissen en instrumentale vakmanschap die je niet wilt missen.

Sinds zijn doorbraak met het platina-gecertificeerde debuutalbum ‘Chaos and the calm’ in 2015, heeft James Bay een indrukwekkende reeks prestaties neergezet.

Met Grammy-nominaties voor Best New Artist, Best Rock Album en Best Rock Song voor de gouden single “Hold back the river”, en de drievoudig platina single “Let it go”, heeft hij zijn stempel gedrukt op de muziekscene.

Daarnaast heeft hij talloze prijzen gewonnen, waaronder twee BRIT Awards en top honors bij de Ivor Novello Awards en ECHO Awards.

James Bay heeft opgetreden in grote tv-shows zoals Saturday Night Live, The Ellen DeGeneres Show, Jimmy Kimmel LIVE! en Late Night with Seth Meyers. Hij heeft gezongen met iconen als Alicia Keys en Mick Jagger, en speelde met Sheryl Crow op Eric Clapton’s Crossroads Guitar Festival.

Na het succes van zijn album ‘Electric light’ en de hit-EP ‘Oh my messy mind’ in 2019, blijft James Bay vernieuwen. Zijn single “Chew on my heart” heeft al bijna 90 miljoen streams bereikt en hij leverde een historische performance op de top van de London Eye voor The Late Late Show with James Corden.

In 2022 bracht hij zijn meest persoonlijke album ‘Leap’ uit, waarin hij zijn diepste gevoelens en ervaringen deelt. Het album bevat de single “One life”, die ook werd gebruikt in de trailer voor de film ‘Spoiler alert’.

Wees er dus zeker bij, om deze wereldster te zien op Crammerock 2024!

Social media cookies zijn uitgeschakeld. Schakel ze in om de Spotify van James Bay te zien.